Geen categorie

Keukenpraat met Adje: bladerdeeg snacks

Adje Middelbeek, gastvrouw en eigenaresse van  B&B en vakantieappartement Podere del Buongustaio, is gepassioneerd Chef-kok. Speciaal voor Sogno Italiano werkt Adje iedere maand een heerlijk recept uit. We starten het nieuwe jaar met zoete en hartige snacks voor bij de borrel, lunch of voor onverwacht bezoek. Super simpel, super lekker!

Adje Middelbeek

Ingrediënten:

  • 4 rollen bladerdeeg
  • Vulling 1: dikke honing, walnoten fijn gehakt
  • Vulling 2: mascarpone – gorgonzola, dikke honing, walnoten fijn gehakt
  • Vulling 3: dunne plakjes pompoen, kerrie, salsiccia gebakken en in plakjes
  • Vulling 4: dunne plakjes uien, pesto, zongedroogde tomaat in kleine stukjes gesneden
  • Rucola

Rol het bladerdeeg uit en snijdt het daarna in zoals op onderstaande foto. Verdeel daarna op iedere rol een van de vier vullingen.

Vouw het bladerdeeg over de vulling heen en bak in 20 minuten af in een voorverwarmde oven van 200 graden. Even laten afkoelen.

Serveer het lauwwarm met een beetje rucola. Er zijn veel andere vullingen te bedenken. Ik heb eigenlijk altijd bladerdeeg in huis. Krijg je onverwachts bezoek, kijk even in de koelkast en verzin een leuke combinatie.

Van 1 tot 7 mei van dit jaar organiseren Adje Middelbeek, chefkok Joop Zwiep en Buitengewoon Italië een bijzondere wine & food reis. Deze culinaire reis vind plaats in het groene hart van Umbrië op het prachtige landgoed Podere del Buongustaio. Klik hier voor meer informatie en het programma.

Meer recepten van Adje vind je hier:  Keukenpraat met Adje

Booking.com

4 reacties op “Keukenpraat met Adje: bladerdeeg snacks

  1. Wat een bijzonder recept Adje……….het lijkt me heerlijk

    • Dank je Monique maar wat wat ook zo handig is je kan er echt op los experimenteren, ik heb eigenlijk altijd bladerdeeg in huis en krijg ik onverwacht bezoek dan kan je heel snel iets lekkers maken zowel voor bij de koffie, lunch of borrel.

  2. Mary-Ann Drentje

    Begrijp ik goed, Adje, dat je de salsiccia vantevoren moet bakken? En doe je het vel eraf als je ze als vulling gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.