Going Local met Trudie in Ponte Buggianese

Trudie Draaisma woont sinds 1984 in Italië. Eerst in Imperia in Liguria waar haar man een kassenbedrijf heeft gehad. Vervolgens is ze in 1997 met haar familie naar Pescia in Toscane vertrokken. Nu woont Trudie in Ponte Buggianese (provincie Pistoia). Haar dochter woont vlakbij in Buggiano en haar zoon in Fiesole, waar hij studeert aan de European University. Sinds 2001 werkt Trudie als receptioniste op Camping Belsito in Montecatini Terme. Een leuke camping met ca. 200 plaatsen waar veel Nederlandse gezinnen komen. Deze camping is prachtig gelegen. Veel plaatsen hebben een mooi uitzicht over de heuvels van de Val di Nievole. Er zijn 2 zwembaden, waarvan 1 op het derde terras is gelegen. Dit zwembad heeft een wellness gedeelte (o.a. idromassaggio) met een prachtig uitzicht.

‘De natuur is bijna alle dagen van het jaar even mooi’, begint Trudie te vertellen. Vooral in het voorjaar, wanneer de bermen vol staan met wilde bloemen en de altijd groene heuvels. Ook in de herfst is het hier prachtig, als de bomen volop in de herfstkleuren staan. En in de winter de mooie, de blauw strakke lucht met in de verte de besneeuwde bergtoppen.

Lekker eten doe je in locale restaurants, waar de Italianen gaan eten.

De campinggasten raadt ze altijd aan om naar de prachtige steden Florence, Lucca, Pisa en Siena te gaan. Maar zeker zijn ook de kleine plaatsen de moeite waard. Montecatini Alto, een middeleeuwse burcht is prachtig. Pistoia, een mooi stadje, dat helaas vaak wordt vergeten, het Italiaanse Montecarlo en ook Vinci met het Leonardo museum. En om niet te vergeten de Garfagnana, het gebied boven Pescia en Pistoia. Dit wordt ook het ‘Zwitserland van Pescia’ genoemd. Een dagje naar het strand is vanuit hier goed te doen. Het is ongeveer drie kwartier rijden naar Viareggio of Torre di Lago.

‘Lekker eten doe je in locale restaurants, waar de Italianen gaan eten. Daar moet je zijn’, gaat Trudie verder. Aan te raden is het gezellige plein de Sala in Pistoia met zijn vele restaurants. Ideaal ook voor een aperitivo of een apericena. Wanneer je in de herfst Toscane bezoekt, ga dan naar een frantoio waar olijfolie wordt geperst. Proef de verse olie. Heerlijk met een simpel stuk Toscaans brood en een glas wijn.

‘Voor een dagtrip ga ik zelf graag naar Lucca of Florence. Maar een dag de bergen in is ook heerlijk, of richting Siena. Gewoon rondtoeren door het Toscaanse landschap is prachtig’, eindigt Trudie.

Meer informatie over de camping Belsito vind je op campingbelsito.it of stuur een mail naar info@campingbelsito.it

0 reacties op “Going Local met Trudie in Ponte Buggianese

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.