Going Local met Pauline in Città della Pieve

Pauline Ninck Blok woont sinds 2001 in Italië. De afgelopen jaren is ze regelmatig verhuisd, maar ze is altijd in Umbrië gebleven. Nu woont ze alweer 2 jaar in Città della Pieve, wat haar erg goed bevalt.

‘Ik ben geboren in Nigeria’, begint ze te vertellen. Daarna heb ik in Ghana gewoond, vervolgens in Trinidad en Tobago en vervolgens zijn we verhuisd naar Nederland. Na zo’n 15 jaar in Nederland te hebben gewoond ben ik direct, na mijn afstuderen van de Italiaanse Taal en Letterkunde, naar Italië verhuisd. Ik doe de marketing en export voor de wijnen van het Castello di Montegiove, werk als freelancer vertaalster en als wedding planner. Een aantal jaren geleden heb ik hier in Italië tevens mijn makelaarsdiploma behaald en heb inmiddels 10 jaar ervaring als makelaar. Ik moet daar wel bij vermelden dat ik momenteel niet werkzaam ben als makelaar. Naast alle drukke werkzaamheden ben ik moeder van 2 dochters, die tweetalig worden opgevoed en in Città della Pieve naar school gaan.

Città della Pieve is een prachtige plaats gelegen in Umbrië en er worden veel verschillende activiteiten georganiseerd. In de zomer kun je heerlijk gaan zwemmen in een van de meren of zwembaden in de buurt. Wie van paardrijden houdt, kan kiezen uit een ruim aanbod van ruiterpaden. Voor wandelaars zijn er prachtige wandelpaden en wie van mountainbiken houdt komt hier ook helemaal aan zijn trekken. Cultuurliefhebbers zoeken de beroemde plaatsen waar Fransiscus van Assisi is geweest of de overblijfselen uit de Etruskische tijd, maar ook de schilderingen van Il Perugino. De beroemde schilder Pietro Vannucci is geboren in Città di Pieve.

In augustus mag je de ‘palio dei terzieri’ niet missen. Verder is de ‘Vicolo Baciadonne’ zeker de moeite waard. Dit is een van de smalste steegjes in Italië waar je niet doorheen kan lopen zonder een vrouw te kussen. Vandaar dus ook de naam Vicolo Baciadonne.  Mocht je rond kerst onze città bezoeken, bewonder dan de presepe (kerststal). Vooral de kinderen zullen het leuk vinden, eveneens als de infiorata in juni. Maar gedurende het gehele jaar worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Naast alle activiteiten is Città della Pieve een heerlijke plaats om rond te dwalen door de schattige steegjes en te genieten van prachtige vergezichten. Maar ook de omgeving roept op om ontdekt te worden voor een wandel- of autotocht.

Voor lekker eten kan ik aanbevelen om naar Trattoria Bruno Coppetta en Vannucci in Città della Pieve te gaan. Andere goede restaurants zijn agriturismo Gattogiallo in Montegabbione en Osteria il Gufo in Perugia. Voor een aperitivo ga je naar Caffè degli Artisti in Città della Pieve. Proef de goede olijfolie, goede wijnen en lekkere vleesgerechten. Als je van truffel houdt ben je hier ook op het juiste adres, want we zitten tenslotte in Umbrië.

Ik werk op het Castello di Montegiove, een prachtig 13de -eeuws kasteel met 1200 hectare grond waarvan ca. 12 hectare wijngaard. Het kasteel produceert mooie rode wijnen en een rosé. Het is mogelijk om een rondleiding te boeken en zo de kelders te bezoeken en daarna de wijnen te proeven. Voor meer info bezoek de website www.castellomontegiove.com

Voor meer info over bruiloften bezoek de website http://www.tulipaniweddings.com

Foto’s: Pauline Ninck Blok en Castello di Montegiove