Going Local met Coen en Rene in La Sabina

Coen Wessel en Rene de Klerk vertrekken in februari permanent naar Italië. Letterlijk op de grens met Lazio en Umbrië. Om precies te zijn in de streek La Sabina, een uur rijden van Rome.

‘De passie voor Italië, de liefde voor een andere cultuur, reizen en levensstijl brengt ons begin 2017 op Casale del Passatore’, beginnen Coen en Rene enthousiast te vertellen. Wij nemen dan het stokje over van de huidige eigenaren, Lelio en Gilda. Reizen, cultuur, filosofie, natuur… ze maken allemaal deel uit van ons verleden en heden en beïnvloeden onze toekomst. We nemen dan ook onze werkervaring en eigen identiteit mee die we op de Casale del Passatore zullen combineren met de Italiaanse levensstijl.

Bezoek je deze streek, volg dan je eigen pad door het rollend landschap dat lijkt op Toscane en Umbrië, maar dat minder toeristisch is.

Een mooie dag begint voor ons met een ontbijt op het terras met verse schapen-ricotta. Daarna vertrekken we op ons gemak voor een tour langs de dorpen in Sabina: Caperia, Calvi dell’Umbria, Farfa, Narni en Magliano Sabina. Onderweg stoppen we voor een wandeling, een kop koffie of een gesprek met wie we maar tegenkomen. We lunchen bij de nonnen in de oude abdij van Farfa en onderweg kopen we spullen voor het diner, alles lokaal, om daarna een wandeling te maken langs de Tiber bij de opgraving Ocriculum. Een aperitivo nemen we in de bar, waarna we richting huis gaan om het diner te bereiden. Zittend in de salon of buiten in de tuin eindigen we de dag met het kijken naar de vuurvliegjes, de sterren of het geluid van de hop.

Enkele hoogtepunten in de omgeving zijn:

  • Casperia
  • Palazzo Farnese in Caprorola
  • De abdij van Farfa
  • De opgraving van Otricoli
  • De ondergrondsen stad van Narni

Caprorola en de abdij van Farfa zijn in Nederland nog onbekend en absoluut een aanrader om te bezoeken. Voor een dagtrip bezoeken we graag Rome, wat hier een uur rijden vandaan ligt, maar ook Villa Adriana en Villa d’Este. Een bezoek aan Castellucia di Norcia is ook een mogelijkheid.

Voor lekker eten ga je naar La Pergola in Magliano Sabina en Il Convento in Otricoli. Proef de beste olijfolie van deze streek, de DOP Sabina, en het pastagerecht strozzapreti. Voor een goed aperitief is Bar Roma in Magliano een uitstekend adres.

Bezoek je deze streek, volg dan je eigen pad door het rollend landschap dat lijkt op Toscane en Umbrië, maar dat minder toeristisch is. In deze streek ga je van de wijn- en olijfgaarden naar de bergen van de Abruzzen, of ben je binnen een uur rijden in Perugia of Rome.

Je bent van harte welkom op http://www.casaledelpassatore.com

Foto’s: Coen Wessel en Rene de Klerk