Naar de hak van de laars

‘Stop!’ wegversperring, we kunnen niet verder. Een oude blauwe Vespa blokkeert de weg. We horen geroep en het geluid van bellen. Een oude boer met stok die met man en macht probeert zijn koeien bij elkaar te houden in een decor van bergen, zon en blauwe lucht. Het tafereel kon zo opgenomen worden voor een bekende chocolade commercieel of zo iets. Een bord aan de weg met ‘Vende’, die aangeeft dat je bij de boer verse salami en formaggio kunt kopen. Het was onze eerste dagtocht rond het Lago di Garda. Nee, geen pittoresk dorpje aan de oever van het meer, wat velen zullen denken als je aan het Gardameer denkt, maar een roadtrip door de Monte Baldo. We waren gelijk verliefd op dit ruige landschap met verbluffende panorama’s. Vele tochten hebben we daarna gemaakt.

Het was fantastisch om 8 maanden aan het grootste meer van Italië gewoond te hebben. Het Gardameer is verrassend en met zijn omringende omgeving een wereld op zich. Het ligt in een prachtig landschap met bergen en stranden, schilderachtige stadjes die zich uitstrekken langs de oevers en omringd worden door olijfbomen, cipressen en wijngaarden. Neem daarbij Romeinse ruïnes, charmante dorpjes met oude straatjes en het mediterrane klimaat, dan hebje een topbestemming. Wij hebben genoten van de zee tussen de bergen. ‘Tot volgend jaar’, want in maart begint het seizoen 2015 opnieuw voor ons.

‘Andiamo’, we gaan verder. De auto is inmiddels tjokvol geladen en de bestemming is Nardò, ruim 1000 km verderop. We gaan naar de hak van de laars, Puglia, voor ons een onbekende regio. Maar volgens zeggen op en top authentiek Italië. Komt goed uit, want dat is waar we naar op zoek zijn.

De stranden worden zelfs vergeleken met die van de Malediven

‘De mooiste stranden van Europa’, dat is wat je leest als je googled en zoekt naar Puglia. De stranden worden zelfs vergeleken met die van de Malediven. Top, want we hebben een huis op 200 meter van het strand geboekt. ‘Toeristen, die zijn er amper’ en ‘la cucina kent fantastische culinaire tradities’. Wij staan in ieder geval te popelen om ons nieuwe avontuur aan te gaan. Benieuwd hoe het ons vergaat? Blijf ons volgen.

La bella Italia sempre la piu bella del mondo!

Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.