Herfstzondag in Mantova

5a358-mantova2b2bautunno

De laatste Italiaanse mode, zoals iedereen die wel kent uit de internationale modebladen

Dat het herfst is, is niet alleen te zien aan de kleurenexplosie van de bomen of te merken aan de smaakexplosie in je mond. Als je om je heen kijkt, zien de mensen er nog steeds zomers gekleed uit. Bij zomers gekleed bedoel ik geen flip-flops, zwem bermuda’s, minirokjes of tanktops (dames heb een beetje waardigheid). Ik bedoel de laatste Italiaanse mode, zoals iedereen die wel kent uit de internationale modebladen. De mannen en vrouwen zien er weer op en top gekleed uit. Het is zondag, maar dit straatbeeld kan ook gewoon op een doordeweekse dag plaatsvinden. Het is vandaag alleen veel drukker op iedere hoek van de straat en laat staan de druk bezette terrassen waar gegeten, gedronken en vooral gekletst moet worden op deze vrije dag van de week. Wij zijn ook neergestreken op een terras aan de Piazza delle Erbe in Mantova. Een chique aangeklede tafel nodigde ons uit om de locale herfst specialitiet te gaan proeven, want in de herfst serveren alle restaurants in deze stad ravioli alla zucca. Na een overheerlijke tri bruschetti, smolt de ravioli met pompoen en salieboter in onze monden. Na deze intense zoete smaakexplosie van herfst ingrediënten kan onze zondag niet meer stuk. De gezellige sfeer op straat roept. We hijsen ons uit de stoelen om een stadswandeling te maken, net als iedereen dat doet na un pranzo.

 Via Palazzo Ducale, Teatro Bibiena, la chiesa de Sant’Andrea en de vismarkt uit 1536, belanden we bij het Palazzo Te. We zijn verast. Wat een heerlijke stad. Het is jammer dat veel mensen vaak alleen kiezen voor Verona en Venetië. Deze stad is beslist een bezoek waard. De stad ademt een ontspannen, gezellige sfeer uit met mooie kasseienstraatjes en chique winkels. Ik ben eerlijk, ook wij gingen eerst naar Verona  en Venetië  maar tijdens het drinken van een aperitivo op de Piazza Broletto keken wij elkaar aan, we waren het volledig eens. Snel weer naar Mantova!
61f33-mantova2b2bsnapshot

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!

Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.