Fine Stagione

6eae5-malcesine2b2blake2bview

Het is herfst aan het Lago di Garda. De strakblauwe lucht met vijfentwintig graden en de vele toeristen die nog steeds schaarsgekleed zijn doen anders vermoeden, want het lijkt nog steeds zomer. Hoewel wij nog steeds gasten ontvangen tot eind oktober, zijn veel collega touroperators al gesloten. Ook verschillende restaurants hebben hun deuren al dicht gedaan. Toch een buitenkansje voor de Italiaanse ondernemer zou je zo zeggen. Gelukkig zijn er nog genoeg terrasjes open voor de vakantiegangers die van de oktober maand willen genieten.

Na meer dan 450 gasten ontvangen te hebben sluiten wij onze deuren op 25 oktober. Dan zullen wij onze laatste gasten uitzwaaien. Een drukke tijd staat ons te wachten, want alle 31 accomodaties moeten winterklaar gemaakt worden. En dat is een hele klus. John die vakkundig zoals hij is, alle technische dingen gaat checken. En diegene die hem kent, weet dat dat ook echt héél goed gaat gebeuren. Sorry, daar heb ik geen geduld voor. Geef mij maar de vaatdoeken en de zwabbers, dan komt mijn taak ook tot zijn recht.

Maar niets is zo veranderlijk als de mens.

En dan…, dan begint ons nieuwe avontuur. Onze vakantie, we kijken er nu al naar uit. Zoals de planning was, zouden we de winter doorbrengen in Le Marche en Abruzzo. Maar niets is zo veranderlijk als de mens. Vorig jaar zaten we op Sicilië en dit klimaat was in wintertijd toch wel erg lekker. Dus gaan we opnieuw naar het verre zuiden, maar nu naar de hak van de laars. We gaan naar Puglia. Hoe lekker is het, om zo vanuit je huis het strand op te lopen. We hebben ons nieuwe onderkomen al gevonden. Ja, het gaat wat worden.

Houd onze Sogno Italiano maar in de gaten, zouden wij zo zeggen.

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!

Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.