Huiveringwekkende terrassen

79087-pic3a8ve

Een aantal restaurants en hotels adverteren met de slogan ‘huiveringwekkende terrassen’. En geloof me, het is even schrikken wanneer je langs rotswanden van bijna 350 meter loodrecht omlaag naar het Gardameer kijkt. Het is net als op de top van de Eifeltoren staan, maar hier is de omheining te vergelijken met je trapleuning. Wanneer je bijgekomen bent, dan heb je ook wat: een waanzinnig uitzicht over het Gardameer.

Er zijn zo van die plekken die je altijd bij blijven. Het hooggelegen Piève bij Tremosine met zijn griezelterrassen is zo’n plek. Piève is toch wel één van de mooiste oude dorpjes aan het meer. Al die nauwe steegjes met bloemen aan de balkons. Een prettige bijkomstigheid is dat dit dorp in de bergen te bereiken is via een aantal mooie routes. De mooiste is zonder twijfel de Brasa Schlucht.

Over mooie routes gesproken, aan de andere kant van het meer hebben we onlangs een nieuwe prachtige tocht gemaakt. Via vele slingerwegen reden we de Monte Baldo op, richting San Zeno di Montagna. Dat we van de bergen houden weet iedereen zo onderhand wel. De bergen geven ons een groot gevoel van vrijheid, maar nog groter, het gevoel van avontuur. Na het eten van een pizza, op een minderhoog eng griezelterras, met uitzicht op Lago di Garda en een korte site seeing door San Zeno, vervolgden we onze route naar Prada. Wat is het mooi aan deze kant van de Monte Baldo. Het is oktober en dat is terug te zien in de natuur. Che Bello!
ff220-san2bzeno2bdi2bmontagna
La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.