Brasa Schlucht

482f6-pieve

Hier scheurde 007 met zijn DB9 door de tunnel richting Trémosine. De route uit de Bond film ‘Quantum of Solace’ is hier opgenomen. Wij rijden dan wel niet in een DB9, maar in een degelijke Peugeot en een aanzienlijk aantal kilometers langzamer. De tocht blijft even mooi. We rijden door de Brasa Schlucht.
Wanneer je aan de westoever van het Gardameer omhoog kijkt zie je het pitoreske plaatsje Piève liggen, 350 meter loodrecht boven het Gardameer. Eeuwenlang lag hier een uiterst steil pad vanaf de haven naar boven, waar de bewoners met kolen, hout en tarwe naar boven moesten klauteren. Nu ligt er een verharde weg, maar het blijft opletten, want op sommige plaatsen is de weg zeer smal en is het bijna onmogelijk om met 2 wagens naast elkaar door te rijden. Aan het begin van de weg staat ook aangegeven welke voertuigen toegelaten zijn.

We rijden vanaf Salò richting Trento en een aantal kilometers voor Limone sul Garda zien we het verkeersbord met een afslag richting Tremosine. ‘Ja, deze moet het zijn’. John navigeert naar links en direct gaat de weg omhoog. Stijler en stijler. ‘Stop!’, hier moeten we eruit, want we hebben een prachtig panorama over het Lago di Garda en dat moet natuurlijk op de lens vastgelegd worden. We vervolgen de route en we rijden door een zeer smalle kloof van nauwelijks 2 meter breed. Af en toe moeten we stoppen om een tegenligger te laten passeren. Halverwege de route staat het restaurant La Forra. ‘Gereserveerd?’ vraagt de cameriere. Nee schudden we. De ober kijkt moeilijk, maar gelukkig, achteraan buiten op het terras is er een tafeltje vrij voor 4 personen. Dat dit restaurant populair is, is snel merkbaar. In no time, zijn alle tafels gevuld. En La Forra is niet voor niks populair onder de Italianen, want O wat was deze lunch buono. Volgende keer dus reserveren!

Voor mijn laatste tip neem ik jullie helemaal mee naar boven, naar het idylische plaatsje Piève. Uiteraard moet je in dit plaatsje naar de ‘Schaulderterrassen’ (griezelterrassen) gaan. Vanaf hier heb je een verbluffend uitzicht over Lago di Garda, kijk je regelrecht naar beneden en dan besef je pas hoe hoog je zit. Je moet geen hoogtevrees hebben! Dwaal zeker ook door de oude straatjes van Piève, want je hebt het gevoel dat je ver, maar dan ook écht ver terug gaat in de tijd.

Wij rijden via Piève over de SP38 richting Tingale. We gaan over slingerwegen door het gebergte om uiteindelijk terug te keren in Salò, waar we deze fantastische dag afsluiten met een borrel en de James Bond film van vandaag nog éénmaal aan ons voorbij laten gaan.

d46c8-pieve2b2bgriezelterras

Klik hier voor meer Gardameer

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!

Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.