Domenica

Een spontane afspraak op zondag. We zijn met z’n vieren en hebben afgesproken halverwege tussen Jesolo en Peschiera del Garda in het pitoreske plaatsje Arquà Petrarca in de Euganese Heuvels onder Padova. We moesten elkaar snel weer eens zien, vond iedereen. Afspraak was zo gemaakt. Kun je het je voorstellen? In Nederland kon ik me dergelijke situaties niet indenken. Je moet toch minstens twee weken van te voren iets vastleggen? Wie is er tegenwoordig nog zomaar vrij in het weekend? En hoe zit het dan met de eerdere afspraken in overvolle agenda’s? Nou, in Italië bestaan die dus gewoon niet. Hier ziet men wel. Gewoon op de bonnefooi. Heb je zin? Dan ga je. Heb je geen zin? Kom je niet. D’accordo!
Heb je dan ook nog een gezellig terrasje, hapje, drankje en veel gezellige praat dan zijn alle ingredienten aanwezig voor een geslaagde domenica. En…, wat was het heerlijk om de dag af te sluiten in de gezellig bruisende universiteitsstad Padova. ‘Over een paar weken snel weer eens over doen’, zeiden we. ‘Ja, we laten tegen die tijd wel even weten of iedereen weer kan. We hebben tenslotte toch de tijd!’ Klopt, hier geen overvolle agenda’s vol afspraken!

4e4b3-padovaasundayeveningstroll

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!

Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.