Brescia

92578-brescialaporte

38 graden is de buitentemperatuur, dus piano piano. Wij hebben een parcheggio gevonden in il centro di Brescia. Dat het verleden van Brescia op elke hoek van het historisch centrum aanwezig is, is onmiddellijk te zien. We lopen door schaduwrijke straatjes op zoek naar een koel hoekje om lekker te gaan lunchen, want net als alle Italianen wil je weten hoe hier gegeten wordt. De meest gestelde vraag is altijd, als je ergens bent geweest: ‘Come si mangia?’ Iedereen wil weten hoe je gegeten hebt. In Nederland zou men naar het weer vragen. Hier niet, voor een Italiaan is eten importante!
We wandelen over de Piazza del Foro, dat in de Romeinse tijd het hart van Brixia was, zoals Brescia vroeger heette. We passeren de indrukwekkende kathedraal La Rotanda, een meesterwerk van Romaanse architectuur. Op het plein, zoals in vele grote steden, zitten veel barretjes, restaurantjes en terrassen. Na een fritto misto, cotoletta di milano en uiteraard un caffè vervolgen we onze voettocht door smalle middeleeuwse steegjes de trap op naar Il Castello. Hoog boven op een grote rotspartij staat Il Castello. Een groot bewaard complex met torens en gangenstelsels. Hier vandaan hebben we un panoramo fantastico over de stad.

Beneden, terug in het oude centrum, lopen we door mooie straten en over fraaie pleinen terug naar de auto. We zetten de tocht voort richting Erbusco. Dit dorp ligt namelijk in het hart van een klein wijngebied,  Franciacorta genaamd. In deze groene heuvels ten zuiden van Lago d’Iseo wordt al jaren wijn gemaakt. In 1995 werd het gebied bekroond met de DOCG, voor de goede mousserende wijnen die volgens de champagnemethode worden gemaakt met een tweede gisting in de fles.

Net als vele andere wijnroutes volgen we de borden Strada del Vino en doorkruisen Franciacorta. Voor nu is het te laat, maar een fietstocht zou hier geweldig zijn. Wie weet voor de volgende keer.

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.