Colli Euganei

d4e1e-collieuganeiarquapertrarca

Dit is het goede leven! Heel onverwachts, buiten aan een tafeltje van een ristorante in Montagnana. Half op straat en half op de stoep proeven we van de plaatselijke prosciutto en formaggio. De dolce is grootmoeders appelgebak maar dan anders. Hier is het gemaakt van polenta met appels en rozijnen. Ooh zo lekker!
We zijn op weg richting Colli Euganei, een nieuw gebied voor ons. De route gaat vanaf Peschiera del Garda naar Montagnana, naar Este en dan zo de Euganese heuvels in naar Arquà Petrarca.
Montagnana is een klein slaapstadje omringt met een slotgracht, robuuste muren en 24 torens uit een ver verleden. Montagnana staat bekend om zijn overheerlijke prosciutto.
Na onze lunch, bestaande uit de plaatselijke produkten, zetten we koers richting Este. Este was ooit de hoofdstad van het pre-Romeinse Veneti. Het centro historico is klein, maar sierlijk. We lopen over la piazza grande en bezoeken de tuin van Il Castello. Na een buitengewoon smakelijk ijsje zetten we onze tocht voort.

In de verte zien we de heuvels al liggen, midden in het vlakke landschap. Daar moeten we naar toe. De navigatie stuurt ons in de groene heuvels via haarspeldbochten naar boven. Dit is het paradijs! De Colli Euganei is een streek met prachtige glooiende heuvels en bossen. De vulkanische oorsprong van deze heuvels betekent vruchtbare grond voor akkerbouw en wijnranken. Na 2 km rijden, passeren we het bord Arquà Petrarca. Stijl omhoog rijden we langs il centro en parkeren de auto. We voelen ons gelijk thuis in dit charmante plaatsje waar we alleen Italiaanse dagjesmensen tegenkomen. Geen Duitser of Hollander te zien! Ook wel lekker! We flaneren over geplaveide straatjes langs Venetiaans-gotische paleizen en struinen rond door dit mooi gerestaureerde dorp. Na tientallen foto’s gemaakt te hebben, strijken we neer op een terras om te genieten van een welverdiende borrel en een klassieke bruschetta. Ja, zoals ik al begon, dit is het goede leven! Arquà Petrarca en de Colli Euganei is nu al een hoogtepunt.

De klokkentoren slaat zijn uren. Tijd voor de terugreis. We hebben nog even te gaan richting Lago di Garda.

8ebe1-collieuganeiarquapertrarcapanoramica

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.