Parco delle Cascate

We klouteren en klimmen door een oase van groen. We hebben gekozen voor de percorso nero van 2 uur. Je kunt namelijk kiezen uit 3 wandelroutes van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraad. Wij hebben geen slappe knieën, zwakke enkels of een pijntje in de rug en dus nemen we de difficile (moeilijke), de zwarte route. Parco delle Cascate ligt bij het middeleeuwse dorpje Molina, niet ver van Verona. Het park ligt in een kloof midden in de bergen. Als je om je heen kijkt is het groen, groen en nog eens groen. In de verte hoor je het water klateren en de vogels zingen. We volgen de route en we passeren verschillende watervallen. De ene nog groter dan de andere. Voor een fotograaf een waar paradijs.
Voor wie het drukke Lago di Garda even wil ontlopen is Parco delle Cascate een prachtig groen park om naar toe te gaan om tevens de hete zon in te ruilen voor wat verkoeling. Dat het weer snel kan omslaan hebben wij ook ondervonden. Niets vermoedend klouterden wij in polo met korte broek door het park en voor we het wisten donderde het boven ons en kwam het hemelwater naar beneden. Dat de locals hier beter op voorbereid zijn was wel duidelijk. Want een groep leerlingen toverden stuk voor stuk een regenjas tevoorschijn. Voor ons geen regenjas, maar moeder natuur die ons een schuilplek gaf. Alorra, gelukkig was het voor korte duur en konden we de percorso nero droog afronden.

 

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!

Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.