Kruistocht

12f78-montebaldoveneto

We betreden de slingerweg naar beneden richting het heiligdom. Onze lieve collega’s hebben ons op sleeptouw genomen naar een bedevaartskerk, op een prachtige plek hoog tegen de rosten aan de oostkant van de Monte Baldo. Het is 15 minuten lopen wanneer we Santuoario Madonna delle Corona zien liggen. De kerk ligt ingesloten tussen de rotsen, met rotsen boven en onder de kerk. Je hebt zo van die gebouwen waarvan je denkt, ‘hoe hebben ze het in vroegere tijden voor elkaar gekregen om hier zoiets te bouwen’. De kerk lijkt te zijn uitgehouwen in de bergwand en de rotsen zijn ook daadwerkelijk gebruikt als muur van de kerk. Dit is een Gods Wonder! Niet alleen de kerk is prachtig, maar vanaf hier heb je ook een schitterend uitzicht op de vallei van Adige.

Terug bij de auto rijden we via haarspeldbochten verder de Monte Baldo op, richting de top. De omgeving is werkelijk adembenemend. Vele vergezichten gaan ons voorbij. Stop! Wegversperring! Niet van wegwerkzaamheden, maar van een berg sneeuw. Verder kunnen we niet. We hebben de sneeuwgrens bereikt. Terugrijdend nemen we een caffè in een plaatselijk barretje tussen de drogende was van de eigenaar en kopen we salame en formaggio bij een plaatselijke boer.

We stoppen regelmatig om aan de drang van de fotografen de voldoen. Wat een weelde! Tijdens deze ontdekkingstocht komen we vele wandelroutes tegen. Dus, het zal niet lang duren voor we weer in dit natuurschoon van Veneto zullen ronddwalen.

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!

Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.