Borghetto sul Mincio

4c923-borghetto

We rijden over de Strada del Vino door een prachtig landschap en zetten koers richting Borghetto. Het dorpje, of liever gezegd gehucht, ligt vlakbij onze woonplaats Peschiera del Garda en staat op de lijst van de 50 mooiste dorpen van Italië.

Eén stap in het middeleeuwse Borghetto en bij John vonden allemaal chemische reacties plaats. John is verliefd. ‘Kijk dat huis daar, als we dat nou eens gaan kopen’, ‘Moet je toch eens zien, dat is een mooi pand om een B&B in te beginnen’. En ja, hij heeft gelijk. Het fraaie dorpje bestaat uit slechts een paar huizen die zijn gebouwd rondom een aantal watermolens. Sommige van deze molens werken nog steeds. De mooie en goed bewaarde gebouwen maken een betoverende indruk. Elke hoek of doorkijkje is verrassend en nog mooier dan de vorige. We zijn terug in de tijd!

We lopen over de brug door het kleine idyllisch centrum met restaurantjes en barretjes. In de verte, hoog boven op de heuvel staat de burcht Castello Scaligero met zijn prachtige toren. Via een wandelpad klouteren we de steile strap op. Eindelijk boven hebben we een schitterend uitzicht over de groene heuvels rondom Borghetto.

Terug in het gehucht nemen we een caffè con gelato en praten over hoe het zou zijn om hier neer te strijken en te wonen. Wij zien ons hier wel zitten. In Borghetto zitten ook enkele goede restaurants, zoals Ristorante Antica Locanda Mincio, dat bekend staat als een van de beste van de regio. Dat we hier terug komen staat vast, maar dan met de fiets. Er is een mooie fiets route vanuit Peschiera langs de rivier de Mincio naar dit middeleeuwse gehucht. Eens kijken of de vlinders nog steeds door onze lijfen gieren.

20288-ilcastello

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!

Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.