2013 in vogelvlucht

2013. Een topjaar. Onze droom om te wonen onder de zon in Bella Italia is uitgekomen. Begin april zijn we met een tjokvolle auto vertrokken om een half jaar in de prachtige laguna van Venetië te mogen wonen, op nog geen 5 minuten van een heerlijk strand. Nieuwe vrienden hebben we hier leren kennen en een drukker sociaal leven hebben we nog niet eerder gehad. Wat is er vaak gezellig geborreld, gegeten en gelachen. De gezellige middagen en avonden zijn om nooit meer te vergeten. Net als de indrukwekkende vuurwerk shows met muziek op het strand, waarvan je kippenvel krijgt. We hebben gewoond op steenworp afstand van Venetië en de omringende eilanden. We hebben prachtige tochten en stedentrips gemaakt met vrienden en familie. En als het te heet was sprongen we in zee, onze achtertuin. Het was op en top genieten in dit paradijs.

Half oktober hebben we onze hut verlaten en zijn op de boot gesprongen om een maand op Sicilia door te brengen. Wat een prachtig ruig eiland met zijn gastvrije Sicilianen. Ook hier zijn vele tochten en stedentrips gemaakt. Het was genieten in Chiaramonte Gulfi, een authentiek stadje boven op een berg, waar wij voor een maand een huis hadden gehuurd.
Dat 2013 een topjaar vol avonturen is geweest mag duidelijk zijn. Of 2014 dit gaat overtreffen? Eén ding staat vast, we vertrekken begin maart wederom naar ons land Italia. We gaan wonen in Peschiera, een prachtige plaats aan het Gardameer. Een omgeving waar John al gewoond heeft. Een plek om een nieuw avontuur  tegemoet te gaan. We kunnen niet wachten om te vertekken. 2014 Wordt weer een grandioos jaar. Wij hebben er zin in!

877d4-puntadelladogana2

Onze drie hoogtepunten van 2013 op een rij

Venetië en de eilanden
Het blijft een magisch moment, iedere keer weer als de skyline van Venetië op je netvlies komt te staan. Ja, het is altijd druk in de hotspot van Europa en dat je er onder de voet wordt gelopen door Japanners, Amerikanen of welke nationaliteit dan ook is bekend. Na de vele malen dat wij deze stad hebben bezocht, weten we nu ook om deze drukte te vermijden. De wijken San Marco, Castello, Canareggio en Dorsoduro hebben we tot iedere uithoek ontdekt. De ene nog mooier en gezelliger dan de ander. Het verkeer op het water met de vaporetti hebben we ons eigen gemaakt net als de Venitianen zelf. Het varen over de Canal Grande blijft mooi en fascinerend. Niet alleen Venetië is mooi, maar ook het eiland hoppen onder de zon was fantastisch met als hoogtepunt Burano met zijn kleurrijke huizen. Venetië en de eilanden e bellissima!

Venice, the floating city

La Dolce Vita

Sicilië stond al een lange tijd op ons verlanglijstje. Dat we een maand lang iedere dag genoten hebben van dit ruige eiland is een feit. Vanuit Chiaramonte Gulfi, onze thuishaven, hebben we het zuid-oosten ontdekt. Prachtig waren de Barokke steden als Noto, Ragusa Ibla, Modica en Taormina, maar ook de trips door het berglandschap met de auto of te voet. Een droom van ons, La Dolce Vita om te leven in een authentiek Italiaans stadje tussen de Italianen, is zeker uitgekomen.

d18a8-ragusaibla257eduomosangiorgio
 Dolomieten

Vanuit onze hut in de Venitiaanse laguna hebben we met vrienden vele tochten gemaakt door de Dolomieten. Wanneer je na twee uur rijden verder bent van huis, waan je in een totaal andere wereld. Een Italiaanse wereld die wij nog niet eerder hebben gezien. De ene tocht was mooi vanwege het mooie ruige landschap, de andere vanwege de de prachtige steden zoals onder andere Asolo, Bassano del Grappa, Marostica en Trieste. Voor ons was Udine het absolute hoogtepunt.

59264-dolomitemirror

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.