Palermo, Sicily’s capital

26ce0-palermocattedraledellasantaverginemariaassunta

In een achteraf straatje op de stoep, tussen geparkeerde auto’s op een plastic stoeltje aan een tafeltje dat altijd zal wiebelen. Daar hebben wij gegeten. En hoe! O zo lekker! Een antipasti pesce, bestaande uit verschillende schaaltjes met verschillende soorten verse vis en zeevruchten. Daarna een secondo bestaande uit verse vis en een overheerlijke pasta gevuld met calamari. En tot slot een dolce waar je je vingers bij aflikt. Dat was onze eerste kennismaking met Palermo.

Druk toeterend verkeer drie rijen dik waarbij maar weinig regels zijn. Go with the flow! We rijden langs de rand van de stad met aan de linkerkant de zee en aan de rechterkant mensen, veel mensen en vuilnis, heel veel vuilnis met daar tussen kraampjes waar de locals hun waar verkopen. Dat was onze tweede kennismaking met Palermo.
De auto staat geparkeerd. We hebben nog even voordat onze boot naar Genova vertrekt. Na een slok en gezellig eten gaan we de stad in. Het is achter in de middag en het is al wat schemerig. In vogelvlucht bezoeken we een aantal historische piazza’s en kerken. Een te korte middag voor onze derde kennismaking met Palermo. Jammer dat we niet meer tijd hadden want deze stad is werkelijk prachtig. Een vierde kennismaking gaat zeker nog komen, omdat we nog lang niet zijn uitgekeken op mooi Palermo.

6b381-palermoteatromassimo

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!

Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.