Mooiste Venetiaanse plein op droge bodem

20667-udinepiazzasangiacomo

Een stad waar je rondloopt en je er gelijk thuis voelen. Zo’n stad waarvan je denkt, hier zou ik best wel willen wonen. Af en toe komen wij zo’n stad tegen. Vorig jaar (2012) nog Spoleto, een prachtige stad in Umbria. Afgelopen zomer hadden wij dit gevoel in Udine. Udine ligt in Friuli-Venezia Giulia, in het noorden van Italië vlakbij de grens met Slovenië, het is de oude hoofdstad van Friuli. Deze stad is omringd door heuvels, heeft mooie piazza’s en oude straatjes, met prachtig gerestaureerde panden waarin moderne winkels en osteria’s zijn gevestigd. Wij lopen hier, hartje zomer op een doordeweekse ochtend. De terrassen zitten al vol met locale inwoners die er zeer verzorgd en goed gekleed uit zien. De mensen kletsen wat en zitten aan een caffè of aperitivo onder de heerlijke Italiaanse zon. Ja, we zijn verkocht, we zijn verliefd of Udine.
Wat is dit een fantastisch mooie stad met als absoluut hoogtepunt Piazza della Libertà, ook wel het mooiste Venetiaanse plein op droge bodem genoemd. Dat wij deze stad nogmaals eens gaan bezoeken is zeker. Maar dan maken wij er een lang weekend van.

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!

Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.