Decembermaand ~ Terugblikmaand

Drie weken, drie familiebezoeken en drie typisch Hollandse gerechten verder zitten we alweer in Nederland. Het is heerlijk om familie en vrienden terug te zien en te spreken, want na zeven maanden deze niet gezien te hebben ga je ze wel missen. In dit tijdperk heb je dan wel skype, maar dat is toch anders. Tussen alle bezoekjes door zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar. De planning is om begin maart terug te gaan naar Italië. En wat hebben we er weer zin in, zeker als we moeten ‘genieten’ van het typisch Hollandse weer met veel storm en regen van de afgelopen weken.

We hebben genoten de afgelopen maanden in bella Italia en wat hebben we veel gezien en gedaan. Onze trips teruglezende en de foto’s bekijkende, zien we tot grote verbazing dat een aantal prachtige steden die we hebben bezocht niet zijn benoemd. Zoals Padua, Triëste, Udine en Palermo. Toch willen we stilstaan bij deze steden, want ze zijn alle drie een ervaring op zich. De aankomende weken zijn een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Decembermaand ~ Terugblikmaand, zoiets als de oudejaarsconference, de beste hits van 2013 en de nieuwshoogtepunten maar dan anders.
De eerste stad is Padova (Padua) gelegen in Veneto, op nog geen uur rijden van Venetië. Padova is een oude universiteitsstad en rijk aan kunst en architectuur. Dit merk je meteen als je rondloopt door het oude gezellige stadscentrum. Veel jonge mensen lopen door de oude straatjes en over de prachtige piazza’s. Ons hoogtepunt is Prato della Valle, wat niet alleen het grootste plein van Padua is, maar ook één van de grootste van Europa. Prato della Valle is omringd met 78 stenen beelden van beroemde burgers van Padua, zoals pausen, dogen en andere bekende mensen waaronder Galileo Gililei. Het is dan ook geen wonder dat deze piazza populair is onder de plaatselijke bevolking om hier te sporten, flaneren en samen te zijn. Wij hebben deze stad op een doordeweekse middag bezocht, wat te kort is om alles te kunnen bekijken. Dat we hier nog een keer naar terug gaan is zeker, want het oudste caffè Pedrocchi willen we zeker nog gaan ontdekken.
La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.