Casa Mario

Na 28 dagen gewoond te hebben in het heerlijke huis Casa Mario, is de laatste dag aangebroken. We hebben genoten van het mooie plaatsje Chiaramonte Gulfi, gelegen op een berg en omringd met dennenbossen. Een plaatsje dat ook -het balkon van Sicilië- wordt genoemd door zijn wijdse uitzicht over de omringende valleien en zee. Een plaats waar je door de mensen wordt begroet en er tijd is voor een praatje in de winkels en op straat. Een plaats waar je heerlijk kunt rondstruinen door middeleeuwse straatjes, waar je dan echt het Siciliaanse leven proeft.
We hebben genoten van het gezellige huis Casa Mario gelegen in het centrum van de stad. Genoten van de gastvrijheid van de eigenaren Gina en Vito, die ons uitnodigden om te komen eten in Ragusa om daar te genieten van een heerlijke Siciliaanse maaltijd. Vanuit Casa Mario hebben we prachtige tochten gemaakt en onder andere de steden Ragusa Ibla, Modica, Noto, Taormina en Siracusa bezocht. Maar nu, na alle mooie en zonnige dagen op dit eiland, is de tijd aangebroken om weer verder te gaan. De auto is inmiddels weer tjokvol geladen, om morgen na bijna acht maanden Italia, koers te zetten richting Olanda. Maar eerst nog naar Palermo, een boottochtje van 20 uur naar Genua en dan naar Como.
La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.