De Valle dei Templi

Tomtom is ingesteld. Route: Chiaramonte Gulfi naar Agrigento, 128 km, 2 uur en 16 min. We zijn inmiddels gewend aan afstand vs tijd, die hier op dit eiland aflegd moet worden wil je een bestemming bereiken. Op de Siciliaanse (auto)wegen kom je wat tegen, joggers, fietsers, schapenherders, vrachtwagens die met moeite een berg opkruipen, gaten in de weg en nog meer van dat soort verassingen. Laat staan de rijstijl van de Siciliaan. Je vraagt je af, waarom men een achteruitkijkspiegel en richtingaanwijzer monteert op Italiaanse auto’s. Maar John rijdt al echt als een Italiaan, want je past je hier snel aan. Hier geef je de tegenligger die inhaalt de ruimte door zelf aan de kant te gaan. Waar gestopt moet worden laat je je auto zachtjes door rollen, want er wordt vanzelf ruimte gegeven door een andere vriendelijke medeweggebruiker. Kijk ook niet te vaak in je achteruitkijkspiegel, want dat iemand anders je bijna van achter aanrijdt is normaal. Vooral het gaspendaal goed intrappen, daar houden ze van. Met deze rijstijl komen we ook veilig aan op onze bestemming, De Valle dei Templi. Dit gebied bevat de meest indrukwekkende verzameling van goed bewaarde Griekse tempels buiten Griekenland. We lopen ruim twee en een half uur door dit prachtige park dat op de Unesco lijst staat.

 

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.