Taormina

‘Allora, zijn jullie al in Taormina geweest?’ vraagt de eigenaresse van il supermercato. Druk met de bekende Italiaanse handgebaren wordt duidelijk gemaakt, dat als je op Sicilia bent dat je dan Taormina gezien moet hebben. Ok, zo gezegd zo gedaan. Een kleine twee uur rijden via een prachtige route met de Etna continu naast ons, zien we Taormina. Een middeleeuwse stad, op een hoge met cipressen en subtropische vegetatie begroeide rots aan de kust. We parkeren de auto in een zeven verdiepingen hoge parkeergarage en lopen door de 15de eeuwse poort Porta Catania de autovrije Corso Umberto I op. We lopen een wereld in van prachtig onderhouden middeleeuwse huizen, kerken en piazza’s, maar ook schitterende en vooral dure winkels. Dat deze stad populair is bij toeristen is wel duidelijk. Met een aangename temperatuur en een strak blauwe lucht met de zon op onze koppies struinen we rond. Wanneer we uiteindelijk boven op de Teatro Creco staan kan onze dag niet meer stuk. Vanaf hier hebben we een adembenemend uitzicht over Taormina, de kust en de Etna, die toevallig nog een keer laat zien dat hij niet slaapt. De eigenaresse van il supermercato heeft gelijk. Taormina moet je zien als je op Sicilia bent.

 

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!

Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.