Modica, de stad van cioccalato

Die zijn gescoord, cioccolato di vetro. We zijn namelijk in de stad Modica, een barokke stad die beroemd is om zijn architectuur en chocolade. Je kent het wel, zo’n stad die gelijk goed en gezellig aanvoelt. We lopen langs de Corso Umberto I, de hoofdstraat van Modica, langs gezellige barretjes, osteria’s en cioccolateria’s. Om wat van de stad te zien moet je wel de trappen gaan beklimmen, want deze stad ligt in een bergkloof en is tegen de rotswanden omhoog gebouwd. Na de vele trappen omhoog en daarna de trap van de Chiesa di San Pietro met meer dan 250 treden heb je uiteindelijk een geweldig uitzicht over Modica. Met het zweet op de rug van het trappen lopen en een aangename temperatuur van 27 graden, dalen we weer af terug naar de hoofdstraat. We drinken wat en eten de beroemde cioccolato di vetro (vetro = van glas), dit heet zo omdat de brosse en korrelige structuur zo fijn is dat het op glas lijkt. Deze chocolade wordt nog altijd gemaakt volgens een oud recept dat geïntroduceerd is door de Spanjaarden, die het in de 16de eeuw hadden geleerd van de Azteken in Midden-Amerika. En geloof ons, e buono!

 

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.