Chiaramonte Gulfi

Chiaramonte Gulfi, gelegen bovenop een bergtop, is een authenthieke Sicilaanse stad waar de mensen je altijd begroeten en waar het tempo piano piano is. Bij il supermercato wordt altijd een praatje gemaakt terwijl je bootschappen worden ingepakt. ‘Wie heeft er nog tien euro?’, wordt er geroepen door de cassiere wanneer ik wacht op het wisselgeld. Een knappe signorina die achter mij staat te wachten, pakt een tientje uit haar borsellino en overhandigt het aan mij. Opgelost, ik heb mijn wisselgeld en ga naar il negozio di frutta e verdura in hetzelfde straatje. Zoals altijd wordt ik op zeer vriendelijke wijze ontvangen door de vrouw van de groenteman. ‘Prego, wat mag het zijn?’ en la signora pakt haar beste koopwaar zorgvuldig voor me in terwijl ze de vragen op me afvuurt. Ja, want kletsen kunnen ze hier wel en een betere leerschool voor die prachtige Italiaanse taal is er niet. Onderweg richting casa nostra sta ik er versteld van hoe druk het ’s ochtends en ’s avonds op straat is. Auto’s die langsrijden door de smalle middeleeuwse straatjes en de vele mensen, vooral mannen, die bij de caffè barretjes op straat met elkaar staan te praten. Behalve tussen 1 en 5, dan is het hier uitgestorven, het is dan siesta. Wat een zaligheid dat wij vier weken in deze stad mogen wonen in Casa Mario. Thuis aangekomen wordt er bekeken en besloten wat we zullen doen, op wederom o zo’n mooie dag van ons Siciliaanse avontuur. We doen proprio tranquillo, we kunnen ook straks na il pranzo op pad gaan. We hebben tenslotte alle tijd!

29c34-chiaramontegulfiblogfromaat
Chiaramonte Gulfi
La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.