Ortigia

Heb je dat ook wel eens, dat je denkt de verkeerde kant op te lopen? Zal ik deze straat in of die? Hoe kom ik bij die piazza’s terecht die op die mooie cartoline staan? Toch wel handig om een mappa della città te hebben. ‘Zie je wel, we lopen verkeerd’. ‘Geen toerist te bekennen en het lijkt hier wel een doolhof’. ‘Ik zag daarnet toch een kudde bejaarde Amerikanen’.
We dwalen door straatjes die mooi en sfeervol zijn maar ook verpauperde, waar waarschijnlijk al sinds de Grieken niemand meer heeft gewoond. We zijn namelijk in Ortigia, één van de oudste steden van Sicilië. Eigenlijk een eiland van een kleine vierkante kilometer in de Siciliaanse stad Siragusa, waarop het historisch centrum van de stad is gesitueerd. Een stad die al ver voor het jaar 0 is gesticht door de Grieken. Zonder mappa della città vinden we uiteindelijk die sfeervolle piazza’s en al het andere moois dat op die gefotoshopte cartoline staan. De stad ademt gezelligheid en geschiedenis uit. Straten zitten vol gezellige barretjes en restaurantjes waaruit jazzmuziek klinkt, wat de gezelligheid in de straat verhoogt. Met de zon boven ons en een gemiddelde temperatuur van 30 gr is deze dag helemaal niet vervelend.

debee-siracusaortigia

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.