Etna

Voor ons is het vroeg, 07.30 uur. Qua tijd zijn we inmiddels aardig ingeburgerd op Sicilië. Piano piano, rustig aan. We slapen dagelijks lekker uit. Pakken een colazione en doen ons ding. Wanneer het tijd is om iets te gaan ondernemen, dan kan dat ook staks of over een uur en anders morgen wel. Toch best lekker dat Siciliaanse leven. Maar vandaag is het vroeg, 07.30 uur. Zelfs de wekker is gezet. We schieten uit bed, springen onder de douche en ontbijten. Plan: 09.00 uur vertrekken.

Pieter gaat nog snel een boodschap scoren, want in Chiaramonte Gulfi zijn morgen, zondag, alle winkels gesloten. Nu we al meer dan een week rondstruinen in dit heerlijke stadje, worden de plaatselijke bewoners natuurlijk ook nieuwsgierig. Wie zij we, waar komen we vandaan en wat doen we zoal? Jullie begrijpen, die vragen worden bij de kassa afgevuurd in de supermercato om de hoek van de straat. Hier praat je niet alleen met de cassiére, maar met iedereen die in een straal van twee meter bij je staat en natuurlijk in het Italiaans. Dan nog even bij de fruttivendolo langs, waar hetzelfde vragenvuur plaatsvindt en dan snel naar casa nostra. Rapidamente, de spullen worden bij elkaar gezocht en we zitten klaar in de auto. Tijd: 09.45 uur andiamo. Ach, we komen vandaag echt wel op de plaats van bestemming. De TomTom wordt ingesteld en ruim twee en half uur later hebben we een fascinerend uitzicht op de Etna. We touren langs het Parco dell’Etna en door het Parco Regionale dei Nebrodi. Het landschap is bello e magnifico. Wat een ervaring om voor de eerste keer een actieve vulkaan te zien.
207b9-etna
La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.