Andare a Piedi

Naast al het touren en het bezoeken van schitterende steden, hebben we ook tijd gemaakt voor ‘andare a piedi’ in het Siciliaanse peasaggio. Zeg nou eerlijk, als je door dit magnifieke landschap rijdt, heb je gewoon zin om de auto uit te springen en te genieten van het mooie weer, de aangename temperatuur en Moeder Natuur.

Onze eerste wandeltocht gaat door het natuurgebied Riserva Naturale l’Oasi di Vendicari, dat aan de zuid-oost kust onder Noto ligt. Het is heerlijk weer, zo’n 28 graden en de zon schijnt volop. We lopen tussen zoutmeren, langs cactusvelden en over rotsachtige paden. Voortdurend hebben we uitzicht over een strak blauwe zee. We lopen richting de baai Cala Mosche. Dit moet de mooiste baai van Sicilië zijn en een populaire locatie voor filmopnames. Niet alleen de baai, maar heel l’Oasi di Vendicari is buitengewoon mooi. Tussen oktober en maart trekt dit natuurreservaat meer dan 200 trekvogelsoorten. Maar waar die zitten? Misschien moeten we ook een verrekijker om ons nek hangen, zoals de vogelaars die we tegenkomen. Na het spotten van een paar flamingo’s kan onze dag in ieder geval niet meer stuk. Terug in de auto rijden we naar de zuidpunt van Sicilië, Capo delle Corenti, geografisch gezien nog zuidelijker dan de steden Tunis en Algiers. Dit is het ontmoetingspunt van de Ioninsche Zee en het Canale di Sicilië. Toch leuk om op het meest zuidelijkste puntje van Sicilië te hebben gestaan.

Onze tweede wandeltocht gaat door het ravijn Pantalica en is spectaculair. We lopen over de bergtop op rotsachtige geitenpaadjes langs de grotten van Necropoli di Pantalica. Het gebied zit vol oude graven, woningen en tempels en werd sinds de oudheid bewoond. Het blijft fascinerend om te ontdekken hoe en waar mensen geleefd hebben. Het is uitkijken waar je loopt, want het smalle voetpad gaat omhoog en omlaag, is smal en bezaaid met brokken steen met hagedissen en zelfs een slang die langs je voeten schieten. Allora, maar met een gemiddelde temperatuur van 32 graden en midden in dit indrukwekkende natuurgebied is dit op en top genieten.

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.