Siciliaanse Barok

Allora, tijd voor cultuur. Onze trips door Bella Italia bestaan altijd uit touren met de auto, genieten van het heerlijke Italiaanse eten, zon en cultuur. Wat is het toch lekker dat je deze ingrediënten binnen handbereik hebt in dit heerlijke land. Na alle opgedane indrukken van het Siciliaans landschap is het tijd voor wat stedentrips. We hebben een bezoek gebracht aan Noto en Ragusa Ibla. Wanneer je door deze prachtige steden loopt is het net of je op een filmdecor ronddwaalt.
Toppunt van Siciliaans barok is Noto. We zien imposante gebouwen gebouwd van kalksteen en omdat de zon schijnt, is het net of ze van goud zijn. We dwalen rond en bekijken natuurlijk net als iedere toerist de hotspots van de stad. Noto e bellezza abbagliante (oogverblindend mooi).
Ragusa Ibla is boven op een berg gebouwd. Wanneer je aan komt rijden is het spectaculair om te zien. Onder aan de stad parkeren we de auto en via middeleeuwse straatjes lopen we naar de prachtige piazza’s. Ragusa Ibla is echt een museumstad. Je kunt hier uren rondlopen, zo mooi en zo gezellig voelt het hier. Op iedere hoek van de straat, net als in iedere Italiaanse stad, is een gezellig terras en door het gehele centro historico zie je mensen schilderen. Dat we hier vaker naar toe zullen gaan is securamente, want deze stad ligt op een steenworp afstand van onze woonplaats Chiaramonte Gulfi. Wat zal het hier ’s avonds gezellig vertoeven zijn.
La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.