Sicilia

Chaos, overweldigend, indrukwekkend, prachtig en fascinerend is het, wanneer we vanuit ons hotel door Palermo Sicilia in rijden. We zijn stil van alle indrukken die we opdoen. We rijden langs de kustlijn om Palermo heen en wat we zien is chaos, armoede, auto’s heel veel auto’s en mensen. Als je in een drukke stad van Afrika bent geweest dan kun je dit gedeelte van Palermo ermee vergelijken. Om je heen schieten auto’s en scooters al toeterend om je oren. Op straat ligt veel afval waar niemand meer naar omkijkt. De mensen doen hun inkopen langs tal van kleine winkeltjes en marktkraampjes langs de weg. Nu begrijpen we de uitdrukking ‘beneden Rome begint Afrika’. Na 10 km gereden te hebben langs dit overweldigend stukje Sicilië, rijden we dwars door de bergen richting het zuiden. We zijn stil van dit indrukwekkend ruige landschap. Wat we zien zijn bergen die bewerkt zijn voor landbouw, vee, groen, huizen en af en toe een klein dorp boven op een bergtop. Naarmate we verder landinwaarts rijden, zien we ook veel huizen die verlaten zijn en ook niet meer dan wat stenen in dit landschap voorstellen. De reis nam vier uur in beslag door dit prachtige en fascinerende landschap van dit grote eiland als we aankomen in Chieramonte Gulfi.

Chiaramonte Gulfi is een middeleeuws stadje boven op een bergtop waar wij de komende maand zullen wonen. We worden hartelijk ontvangen door de eigenaren van onze nieuwe siciliaanse woning, midden in het centrum van een stadje wat een en al geschiedenis uitademt. Dit is wat we zoeken: authentiek Italia. Nadat we onze overvolle auto hebben uitgepakt, verkennen we onze nieuwe woonplaats en doen onze inkopen bij de plaatselijke supermercato. Zoals bekend zijn de Sicilianen bijzonder gastvrij en dat merk je hier meteen, want we worden door de locals bekeken en begroet.  Na wat rondstruinen door de middeleeuwse straatjes van Chiaramonte Gulfi en wat chillen op een bankje met een wijds uitzicht over het landschap, belanden we in ristorante Majore. Hier eten we heerlijk authentiek Siciliaans en laten de dag van vandaag de revu passeren. Iedereen kent die dagen wel. Dagen in je leven die altijd bij zullen blijven. Allora, dit is weer zo’n dag die wij nooit zullen vergeten.
d9573-chiaramontegulfipanorama

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.