Palermo

Het is ’s avonds half acht wanneer we van de boot afrijden en het drukke stadsverkeer van Palermo inrijden. John, die al echt als een Italiaan rijdt, manoeuvreert heel snel en handig door dit drukke verkeer. Handig en brutaal moet je zijn, want de auto’s en scooters vliegen al toeterend en in drie rijen dik om je heen. Rome is hier niks bij. We parkeren de auto en checken in in het Ibis Style Hotel. Een paar minuten later staan we in onze balzaal. De wagen waar we in Venetië een half jaar in gewoond hebben, past zeker drie keer in onze riante hotelkamer. Toch wel even lekker deze luxe. Nadat we onze spullen gedropt hebben gaan we snel naar piano 7 van het hotel. Op deze bovenste etage kun je namelijk heerlijk onthaasten. Met een spritz aperol, een cola en wat versnaperingen zitten we buiten op het terras van de lounge bar uitkijkend naar zee en de haven van Palermo. Onze vakantie is begonnen.

Hier in Palermo eet je nog later dan in Noord-Italië, dus rond 21.30 uur strijken we neer in een achteraf straatje bij Il Godolo di Pippo. Un piccolo ristorante met een heel klein terras bestaande uit 5 tafeltjes op de stoep. Een echt typisch Italiaans stads restaurant. Je kent ze wel. Een tafel die altijd wiebelt met een rood tafelkleedje en plastic stoeltjes. Maar dit zijn dan ook de restaurantjes waar je “echt” heerlijk eet. En dat deden we dus ook. Allerlei schalen met diverse soorten vis, groenten en pasta zijn voorbij gekomen. Het was buono e perfetto en dat buiten met een temperatuur van 23 graden. Na deze heerlijke maaltijd en een douche belanden we al snel in droomland.

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.