Vaporetto

We hebben het voor elkaar! We hebben onze vaporetto-pas oftewel een ov-chipkaart maar dan anders. Om je te kunnen verplaatsen hier in Venetië ben je vooral aangewezen op de vaporetto. De vaporetto is de bus of taxi, maar dan te water. Wie denkt dat je hier met de auto iets kan beginnen, heeft het mis. Venetië kent vooral kanalen en steegjes. Naast Venetië heb je natuurlijk ook nog de kleine eilanden, waar volop leven te vinden is. Om overal snel te kunnen zijn, neem je dus de vaporetto en binnen 10 en 15 minuten sta je in een andere wereld.
Voor de turisti is een biglietto naar de verschillende eilanden dan ook best duur, minimaal 14 euro retour. Wanneer je hier woont wordt dat natuurlijk onbetaalbaar. Daarvoor heb je de IMOB-pas. Deze pas is voor de plaatselijke bewoners en wie hebben die nu ook: John en Pieter. Ja, want wij behoren nu ook tot de popolazione indigena (lokale bevolking). Dus wat zullen wij veel op het San Marco plein te vinden zijn. Ach ja, de één gaat naar het Leidseplein, Rembrandplein, Koningsplein of het Zaailand, maar wij kiezen liever voor een kop koffie of aperitivo op het zonnige, gezellige en romantische Piazza San Marco. En wat dacht je van eiland hoppen tijdens lunchtijd of diner om een lekkere verse pasta te scoren met al die verschillende overheerlijke contorni (bijgerechten). Enfin, voor ons is de IMOB-pas de perfecte manier om hier te leven zoals alleen een Italiaan dat kan.

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.