Zanzare

Zo…, en dat zit je opeens rechtop in de gezellige zithoek van onze wagen. Het is een uur of 11 in de avond en we horen geluid wat we niet gelijk kunnen plaatsen. Het geluid doet denken aan een straatveger op een ochtend in een stad na een druk evenement zoals Koninginnedag of de Nijmeegse vierdaagse. Je kent het wel. We kijken elkaar aan en we denken allebei hetzelfde: ‘ze gaan toch niet nu rond dit tijdstip op de camping de straten vegen?’.  De volgende ochtend op de receptie komen verschillende gasten naar ons toe en vragen: ‘hebben jullie dat ook gehoord en gezien?’. Grappig, dit is dus lokaal nieuws. Voor ons en onze Europese gasten totaal nieuw, maar voor de plaatselijke bewoners is het een dood normaal iets. Een paar avonden in de week rijden hier wagentjes rond. Zo groot als onze veegwagentjes in Holland. Deze wagentjes spuiten gif tegen de -zanzare- oftewel muskieten. Wat vinden wij het heerlijk om verlost te worden van deze plaagdiertjes. Dus weg de citronella, citroenkaarsen, klamboes, autan en bengal. En nog veel belangrijker: dit scheelt weer krabben en jeuken!

La bella Italia sempre la piu’ bella del mondo!
Fare dolce far niente!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.